Jij bent waar ik naar verlang!

De kunst van het verleiden gaat over overtuigen en beïnvloeden. Nu proberen we dit iedere dag, of het nu thuis, bij de klant of in de kroeg is.

Ik blijf dicht bij huis en richt de pijlen van verleiding als een ware Cupido op #commercie; het overtuigen van mensen om “ja” te zeggen.

Om klanten van jouw meerwaarde te overtuigen schiet je in de basis niet mis met de principes van Cialdini, te weten Toewijding en consistentie, Sociale bevestiging, Sympathie, Autoriteit, Schaarsheid en daarnaast #Wederkerigheid.

Het is één van de sterkste overtuigingprincipes, waarbij het sterke effect van deze regel komt door het feit dat iedereen heeft geleerd ons aan deze regel te houden – als je iets krijgt, doe je iets terug. Wanneer we deze principe generaliseren, mogen we zeggen dat we oogsten wat we zaaien. Het voelt wat ongemakkelijk, maar wederkerigheid werkt alleen als jij als eerste iets weggeeft. Verder is het belangrijk dat je wederdienst relevant, persoonlijk en betekenisvol is. Verwacht ook niet direct een tegenprestatie. Doe je dat wel, dan wekt dit argwaan over jouw oprechtheid en kan dit juist tegen je werken.

Welke 3 successen heb jij recent gerealiseerd met behulp van #wederkerigheid?

#wederkerigheid #beïnvloeden #cialdini

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *