Verkopen is het resultaat van een relatie.

Want mensen kopen niet wat je doet, maar waarom jij het doet.

Als jouw bedrijf denk en doet vanuit marketing en technologie, ontstaat extreme customer centricity. Een door het hele bedrijf gevoelde klantgerichtheid die leidt tot selling without selling. Om dit bereiken moeten de bakens op de salesafdeling meer dan ooit opnieuw worden afgesteld.

Alles begint bij de doelgroep/klant. Van deze klant heb je data en zaak is die data te verrijken, smart maken en te zekeren. Hiervoor is marketing automation een middel. Alleen door die strategie te implementeren realiseer je meer waarde met een lange termijn relatie. Dit gestoeld op de alignment van marketing en sales met een content contact strategie die volledig is afgestemd op iedere stap in de customer journey.

Waarom veranderen, het gaat toch al jarengoed?

Hoe klanten handelen en behandeld willen worden, verandert in hoog tempo. De digitalisering heeft een wereld gecreëerd, waarin de relatie van bedrijven met hun klanten is gewijzigd. Zowel in business-to-consumer als business-to-business hebben klanten andere verwachtingspatronen gekregen.

De belangrijkste verandering is de verschuiving van de machtsverhoudingen. Je bent als bedrijf niet meer aan zet, de klant is aan zet. Het opbouwen van een relatie met die klant is daarmee belangrijker dan ooit. De klant geeft daarbij de richting aan, het bedrijf moet volgen. Als je klant op internet snel en makkelijk kan betalen, verwacht hij hetzelfde als hij jouw fysieke winkel binnenstapt. En omdat de techniek in hoog tempo voortschrijdt, moet je in staat zijn om jezelf snel aan te passen.

De klantrelatie ligt te zeer aan het hart van de strategie en de kans op succes van het bedrijf. Om te zorgen dat die klanten verslingerd raken, is vooral belangrijk dat de bedrijven hun klanten goed begrijpen. Digitale media, en alle data die ze genereren, lenen zich daartoe bij uitstek. Als je de leefwereld van de klant kent, weet je hoe je erop moet inspelen. Vervolgens moet je een goede inschatting maken van je assets, je eigen kwaliteiten, zodat je een aanbod kunt creëren dat écht het verschil maakt.

Meer weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *